Back

Institut Joan d'Àustria (Barcelona) - Documental

Rodem a la tapisseria

Documentary - Shooting

Estem en un moment del curs especial perquè hem rodat el nostre “Retrat d’ofici” però encara no hem vist el material amb el que editarem. Vàrem tenir dos dies per filmar a la tapisseria, va ser interessant i entretingut. Va ser molt important el treball anterior al rodatge, la planificació. Amb els visionats fets, les regles de joc clares, les documentacions, i tota l’experiència de les coses apreses durant el curs ens vam posar d’acord en els punts forts que volíem transmetre en el nostre treball. Era la concepció global del film i ens va costar una mica arribar a conclusions. En la planificació del rodatge vàrem fer  grups  per filmar tot el que teníem previst:  un  grup va fer l’entrada i la sortida de la tapisseria del nostre personatge, vam gravar també les fotos i pósters de les parets; uns altres vam filmar l’entrevista i vam  rodar tot el procés per tapissar una cadira; i un altre va filmar el Juanma treballant amb la màquina  de cosir, també vam filmar eines i alguns plans del carrer. I ja teníem el retrat dels espais, el personatge i l’ofici. Estàvem satisfets de la feina!

Una de les coses que més ens va agradar va ser que tots vam participar en tots el càrrecs, encara que alguns preferien ser  sonidista, director o càmera. També ens va agradar conèixer el "nostre tapisser", el Juanma, una persona molt especial.

En general tots ens ho vam passar molt bé  rodant i preparant el treball de cinema en curs. Ara tenim moltes ganes de veure tot el material que hem rodat per poder-lo muntar i fer així la nostra pel.lícula.

 

Workshop diary: Institut Joan d'Àustria (Barcelona) - Documental (8)